W dniu 07.11.2022r. uczniowie klasy 6a wraz z wychowawczynią p.Magdaleną Bachman, uczestniczyli w warsztatach kulinarnych pt. „Dary jesieni na talerzu”. Spotkanie ”on-line” na platformie Teams przeprowadzili uczniowie Zespołu Szkół Gastronomiczno-Spożywczych w Olsztynie, pod opieką p. Marty Czajkowskiej. W czasie spotkania „na żywo” nasi uczniowie poznali recepturę zupy krem z dyni i borowików, obejrzeli pracownię technologii gastronomicznej oraz zdobyli wiedzę z zakresu rozwoju zawodowego uczniów m.in. kucharzy, kelnerów, cukierników. Serdecznie dziękujemy p. Marcie Czajkowskiej i jej uczniom za przeprowadzenie wspaniałych warsztatów, propagujących zdrowe odżywianie, przekazanie wiedzy, przepysznych receptur i ogromne zaangażowanie!
Relacja zrealizowana w oparciu o sprzęt ramach programu „Laboratoria Przyszłości”.